2015.gads Ludzas Invalīdu biedrībai sākās ar jauna projekta līguma parakstīšanu.

TTF

2015. gada 6. janvāri starp Ludzas Invalīdu biedrību un fondu „BORISA UN INĀRAS TETEREVU FONDS” tika noslēgts līgums par projekta „Veselīgs dzīvesveids dzīvesprieka pamats” īstenošanu.

Invalīdu integrācija sabiedrībā ir to iekļaušana darba tirgū, piedalīšanās visās aktivitātes, kurās ir iespēja veselam cilvēkam piedalīties ikdienā: aktīvā atpūta, masu pasākumu un kultūras iestāžu apmeklēšana, skaistumkopšana, līdzdarbošanās interešu aizstāvības un politiskajās aktivitātēs, dzīves vides uzlabošana utt. Pēc LIb biedru novērojumiem 1/3 Ludzas pilsētā dzīvojošo cilvēku ar invaliditāti varētu līdzdarboties Ludzas pilsētas sabiedriskajā dzīvē, taču dažādu apstākļu dēļ nevēlas neko darīt. Situāciju vēl vairāk pasliktina fizisko aktivitāšu trūkums un nepareizs uzturs.

Šī projekta mērķis ir pasākumu kopuma organizēšana, lai motivēt LIb biedrus un citus cilvēkus ar mazkustīgu dzīvesveidu uzlabot savu veselības stāvokli, veidot izpratni par veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nepieciešamību cilvēka dzīvē un aprīkojuma iegāde biedrības darbības nodrošināšanai.

Projekts turpināsies līdz šī gada 30.novembrim, un tā ietvaros tiks organizēti vispirms teorētiskie semināri ar jaunākām atziņām par veselīgu dzīvesveidu, pēc tiem notiks fizioterapeita vadītas praktiskas nodarbības. Kad tiks apgūts apmācību kurss, katrs dalībnieks sastādīs savu individuālo ikdienas vingrošanas kompleksu, kuru būs jāveic patstāvīgu. Reizi mēnesī grupas dalībieki sanāks kopā, lai pāarunāt ikdienas vingrošanas kompleksa apguves progresu: varbūt kādi vingrinājumi ir par smagu, vai, gluži otrādi, var apgūt sarežģītākus, kā izdodas sevi motivēt un darīt to katru dienu utt.

Lielākā daļa cilvēku pēc savas būtības ir kūtri un vieniem pašiem uzsākt patstāvīgi vingrot un veselīgi ēst viņiem nav tik viegli, īpaši, ja slimība vai vecums atņem gan fiziskos, gan garīgos spēkus. Šajos gadījumos nepieciešama liela drosme un līdzcilvēku atbalsts, lai uzsākt ievērot veselīgu dzīvesveidu. Tas arī ir projekta galvenais mērķis – sniegt atbalstu, lai palīdzēt cilvēkiem ievērot veselīgā dzīvesveida principus!
Februāra sākumā tiks publicēta detalizēta informācija par to kad un kādi semināri un praktiskās nodarbības tiks rīkotas un kā uz tiem varēs pieteikties, sekojiet līdzi informācijai!