Vesels tad, kad veselīgi domā


Picture1Ludzas Invalīdu biedrības projekts „Veselīgs dzīvesveids dzīvesprieka pamats” noslēdzās ar interesantu semināru, kur piedalījās podologs, sociālie darbinieki, biedrības biedri un pilotgrupas dalībnieki.
Lietainā rudens dienā, 20. novembrī Ludzas Invalīdu biedrības biedri un projekta pilotgrupas dalībnieki sanāka kopā, lai izvērtēt projekta rezultātus un ieguvumus, ieskicēt vēlamo turpinājumu un uzklausīt interesantas lekcijas.Ludzas novada veselības centra podologs Inga Kairišastāstīja par pēdu aprūpes nozīmi veselīgā dzīvesveida uzturēšanai un mūsdienu pēdu aprūpes veidiem cilvēkiem ar invaliditāti. Podologs ir jauna medicīniska profesija un daudzi nezina, ko īsti šis speciālists dara. Izrādās, ka skaistumkopšanas pedikīrs un ārstnieciskais ir dažādas lietas. Podologs strādā ar slimībām, palīdz novērs pēdu problēmas un iesaka optimālo variantu, kā mājās kopt kājas, lai uzturēt tās veselas. Seminārā piedalījās Ludzas novada sociālā dienesta darbinieki un stāstīja par iespējām iesaistīt asistentu, lai veicināt cilvēku ar invaliditāti veselīgu dzīves veidu.
Pilotgrupas dalībnieki ir ļoti gandarīti par saviem sasniegumiem projekta ietvaros. Lielākai daļai izdevās ieviest vingrošanas kompleksu savā ikdienā un viņu pašsajūta kļuva daudz labāka. Pilotgrupas dalībnieki saka, ka viss atkarīgs no domāšanas – ja pats sev teiksi, ka vari to paveikt, tad arī izdosies! Viņi jūtas lepni par sevi, par savu gribasspēku un labprāt arī turpmāk satiktos katru mēnesi.
Paldies visiem, kas piedalījās!

Projekts tiek īstenots ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Ludzas novada pašvaldības atbalstu.

Projekta vadītāja Tatjana Juškāne

TTF

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………